Marije Manni

Coach (individueel & teams), ont-dekker en avonturier

Ik begeleid individuen met werk- en levensvraagstukken, ik ontwikkel en begeleid (meerjarige) leertrajecten voor organisaties en ik help mensen in (management)teams om elkaar beter te begrijpen. Ik ben een echte ont-dekker. Van nature ben ik heel nieuwsgierig; nieuwsgierig naar mezelf en naar anderen. Ik wil mensen begrijpen, doorgronden, patronen aan het licht brengen die helpend en niet helpend zijn. Ik ben heel sportief, houd van de natuur (mn de bergen) en houd van reizen.

Als leiderschapscoach bij de wijze reiziger, komen deze elementen bij elkaar. Dan ben ik op mijn best.

Waarom?

Ik haal er veel voldoening uit om mensen te begeleiden om meer vanuit authenticiteit en bevlogenheid te werken én te leven. Als je durft te zijn wie ze werkelijk bent, als je je talenten in kunt zetten en je passie(s) kunt volgen, dan ben je energiek, heb je zin in de dingen en kun je gemakkelijker resultaten bereiken. Deze mensen heeft de wereld nodig, mensen die het vuurtje bij andere weer kunnen aanwakkeren, die niet alleen op zichzelf gericht zijn, maar op een groter geheel. Naast individuen, begeleid ik ook teams om beter te presteren door te kijken naar ingesleten patronen en te werken aan gezamenlijke doelen. Als een team weer een beetje gaat bruisen, kan ik daar erg van genieten.

Hoe werk ik?

Kenmerkend voor mij zijn mijn enthousiasme, bevlogenheid en creativiteit. Mijn aanpak is diepgaand, scherp, luchtig, praktisch én resultaatgericht. Ik ga tot de kern en probeer een onomkeerbaar proces in gang te zetten. Ik help met bewustwording, het vergroten van (zelf)kennis en het nemen van verantwoordelijkheid. Ik weet individuen en teams te motiveren, te prikkelen en in beweging te brengen door o.a. de inzet van ervaringsgerichte oefeningen.

De waarden waar vanuit ik werk zijn respect en verbinding, openheid en eerlijkheid. Ik wijs individuen & teams op hun eigen verantwoordelijkheid. Ik reik ze de hand, maar ze zijn zelf verantwoordelijk om de gewenste veranderingen tot stand te brengen.

‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.’