Schoon water in Attat (Ethiopië)

Met veel plezier steunen wij de gemeenschap in Attat om de toegang tot schoon water te verbeteren. Wij doneren dit jaar de investering die wij doorgaans besteden aan kerstkaarten en -geschenken aan het waterproject in Attat zodat zij over zuiver water kunnen beschikken.

Wij voelen ons zeer verbonden met deze gemeenschap, waar directe familieleden van ons al meer dan 20 jaar medici opgeleid en honderden mensen geopereerd hebben. Hierdoor is de kwaliteit van leven in Attat enorm toegenomen.

Wat wij doen is raak en zuiver, we werken vanuit verbondenheid en creëren beweging in het leven van mensen.

Onze donatie wordt direct overgemaakt naar de Medical Mission Sisters in Attat.

© World Vision

The Medical Mission Sisters

The Medical Mission Sisters ondersteunen al meer dan 45 jaar de lokale bevolking in Attat. Attat Hospital vormt hun basis, die geïntegreerde gezondheidszorg levert aan meer dan 800.000 mensen. Ze richten zich op klinische opnames, vrouwengroepen, water en sanitaire activiteiten en basisgezondheidsvoorzieningen in dorpen.

Schoon water en hygiënische voorlichting

Het Attat ziekenhuis heeft 133 waterprojecten in het verzorgingsgebied die zich richten op 1. het boren en met de hand graven van waterputten, 2. waterbron bescherming en 3. het aanleggen van waterpijpleidingen.

De waterprojecten in combinatie met de volksgezondheid outreach activiteiten waarin mensen worden voorgelicht over dagelijks hygiënisch handelen, heeft het aantal incidenten met diarree en trachoom (een ziekte die door vliegen, dat de ogen van mensen beïnvloedt) aanzienlijk verminderd. Wanneer mensen toegang hebben tot schoon water om hun gezicht en handen te wassen en er hygiënischer gehandeld wordt, neemt de incidentie van trachoom exponentieel af.

TERUG NAAR GOEDE DOELEN

The Medical Mission Sisters in Attat, from left, Sr, Elaine Kohls, Sr. Dr. Rita Schiffer, Sr. Elise Kurisummoottil, Sr. Inge Jansen and Sr. Dr. Antonia Redito. Not pictured Sr. Nigist Biru and Sr. Belaynesh Abera.